“Θέλει να παίζει μόνο PlayStation και tablet”: Πώς ο γονιός θα δώσει κίνητρα στο παιδί;

“Θέλει να παίζει μόνο PlayStation και tablet”: Πώς ο γονιός θα δώσει κίνητρα στο παιδί;

Aρκετά συχνά οι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν προσπαθούν για το σχολείο, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα μαθήματα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βλέπουν τηλεόραση ή να παίζουν στον υπολογιστή και με παιχνιδομηχανές. Έτσι οι γονείς καταλήγουν εύκολα στο συμπέρασμα ότι το παιδί τους απλά τεμπελιάζει και αδιαφορεί και το χαρακτηρίζουν ανάλογα. Γιατί όμως ένα παιδί να μην έχει κίνητρο να προσπαθήσει και να.

Ο σεβασμός ξεκινάει από το σπίτι και μπορούμε να τον διδάξουμε στα παιδιά!!!

Ο σεβασμός ξεκινάει από το σπίτι και μπορούμε να τον διδάξουμε στα παιδιά!!!

Αργά το βράδυ, κάποιος εστιάτορας ετοιμάζεται να κλείσει και να πάει στο σπίτι του. Εκείνη τη στιγμή καταφτάνουν δύο γυναίκες με ένα παιδί και δίνουν παραγγελία. Επειδή ο εστιάτορας είναι πολύ κουρασμένος, μπαίνει στον πειρασμό να τους πει ότι το εστιατόριο έκλεισε, αλλά θα τις εξυπηρετήσει μια και είναι περασμένη η ώρα και έχουν μαζί τους και το μικρό παιδί. Ενόσω οι δύο γυναίκες συζητούν και τρώνε, το παιδί τρέχει.

Ο Άγιος Βασίλης στη Φυλακή

Ο Άγιος Βασίλης στη Φυλακή

Καλή Χρονιά ευχόμαστε με ένα ψηφιακό παραμύθι από το αρχείο μας. Διασκευάσαμε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά και το ζωντανέψαμε.

Χρόνια Πολλά Μαμά

Χρόνια Πολλά Μαμά

Για τη γιορτή της μητέρας τα παιδιά του Παιδικού σταθμού « Η Χαρά μας», έκαναν στη Μαμά τους ένα ξεχωριστό δώρο. Ένα καλάθι με λουλούδια φτιαγμένο με τα χεράκια τους. Ξεκινήσανε από την Πέμπτη να δουλεύουν με τον πηλό για να φτιάξουν το καλαθάκι και την Παρασκευή το βάψανε. Στη συνέχεια έφτιαξαν τα λουλούδια με την βοήθεια της δασκάλας και τα προσθέσανε στο καλαθάκι.

Παραμύθια: πόσο σημαντικά είναι

Παραμύθια: πόσο σημαντικά είναι

Είχαμε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κλινική ψυχολόγο –παιδοψυχολόγο κ. Άνθια Ναυρίδη για το πώς τα παραμύθια αφήνουν το αποτύπωμά τους στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Αφορμή στάθηκε το βιβλίο της κ. Ναυρίδη «Ιστορίες για παιδιά … για τους γονείς τους», το οποίο μας κέντρισε το ενδιαφέρον και μας ώθησε να αναζητήσουμε τη συγγραφέα και μητέρα δυο παιδιών. Κ. Ναυρίδη με ποιο τρόπο τα παραμύθια συμβάλλουν στην ψυχολογική ανάπτυξη.

Ντενεκεδούπολη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου “Η Χαρά Μας” ασχολήθηκαν με την ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου. Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ’ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία,.

Θεατρική παράσταση «Το μαγικό χατίρι» στο Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Η Χαρά Μας

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου του 2014 τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Το μαγικό χατίρι» του Θεάτρου «Πρόβα». Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι ηθοποιοί κάλεσαν τα παιδιά να συμμετάσχουν και να παίξουν μαζί τους. Τα Παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο και απεύθυναν ερωτήσεις στους ηθοποιούς και τους παιδαγωγούς, για τους ρόλους και τα πράγματα που χρησιμοποιούσαν στο έργο. Μετά την παράσταση, τα παιδιά επανέλαβαν.

Βότανα και φυτά για την αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου

Βότανα και φυτά για την αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου

Η Μητέρα φύση μας δίνει πολλά βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον βήχα και τον πονόλαιμο. Τα βότανα μπορούν να καταναλωθούν ως αφέψημα (έγχυμα) και ως σιρόπι . Βότανα με αποχρεπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να παρασκευάσουμε ένα ζεστό έγχυμα το οποίο μπορούμε να το καταναλώσουμε ως αφέψημα με λίγο μέλι και λεμόνι είτε να κάνουμε εισπνοές με ατμό. Θα μας.

Γιατί τα παιδιά τρώνε τα νύχια τους;

Γιατί τα παιδιά τρώνε τα νύχια τους;

Το παιδί μπορεί να τρώει τα νύχια του για οποιοδήποτε λόγο. Από περιέργεια, πλήξη, ανακούφιση από στρες, συνήθεια, ή από μίμηση. Το δάγκωμα των νυχιών είναι η πιο κοινή από τις λεγόμενες «νευρικές συνήθειες», που περιλαμβάνουν το πιπίλισμα του αντίχειρα, το παιχνίδι με τα μαλλιά και το τρίξιμο των δοντιών. Είναι επίσης η πιο πιθανή συνήθεια να κρατήσει στην ενηλικίωση. Αν το παιδί δαγκώνει τα νύχια ασυνείδητα, για παράδειγμα βλέποντας.

Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών

Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να συμβουλεύσει τους γονείς που πιθανόν αντιμετωπίζουν προβλήματα πειθαρχίας των παιδιών τους προτείνοντας πρακτικές μεθόδους και βοηθώντας τους να μην είναι ούτε πολύ ανεκτικοί ούτε πολύ περιοριστικοί και αυστηροί. Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς είναι αυτό που βοηθά το παιδί να κατανοήσει τους κανόνες και τις προσδοκίες των γονέων του. Τα όρια που τίθενται στη συμπεριφορά καθορίζουν επίσης την ισορροπία της δύναμης και της εξουσίας στις.

Δημόσιος θηλασμός

Δημόσιος θηλασμός

“Τι στο καλό μας συμβαίνει; Έχουμε κάνει το πορνό μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, χρησιμοποιούμε το σεξ για τα πάντα, από τις διαφημίσεις των φαστ φουντ μέχρι και τα οικογενειακά τηλεοπτικά σόου, επιτρέπουμε στις κόρες μας να θεοποιούν έφηβες ποπ σταρ που ντύνονται σας πόρνες και τραγουδούν για την σεξουαλική πράξη. Είμαστε μια κοινωνία ανεκτική, υπερσεξουαλική και απροκάλυπτα ηδονιστική, ωστόσο, παρόλα αυτά, ο δημόσιος θηλασμός θεωρείται προσβλητικός. Προφανώς πάσχουμε από μια ειδική.

Εικαστικές προσεγγίσεις στην προσχολική ηλικία

Εικαστικές προσεγγίσεις στην προσχολική ηλικία

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Μιμή Τρούλου-Καπουλίτσα Καθηγήτρια Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στην ηλικία των δύο ετών, το  μικρό παιδί  αφήνει ένα ίχνος επάνω στην κρέμα που έχει πέσει στα ρούχα του ή παίρνει τυχαία  ένα φύλλο χαρτιού το περιεργάζεται , μιλά, το δείχνει,  το σχίζει  και τότε…έχει δημιουργήσει  ένα σχέδιο. Μπορεί να επαναλάβει αυτήν την κίνηση  κατά τρόπο ασυναίσθητο . Πώς μπορεί ο/η παιδαγωγός  να συμβάλει ώστε αυτή η κίνηση .

1 2