Βότανα και φυτά για την αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου

Βότανα και φυτά για την αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου

Η Μητέρα φύση μας δίνει πολλά βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον βήχα και τον πονόλαιμο. Τα βότανα μπορούν να καταναλωθούν ως αφέψημα (έγχυμα) και ως σιρόπι . Βότανα με αποχρεπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να παρασκευάσουμε ένα ζεστό έγχυμα το οποίο μπορούμε να το καταναλώσουμε ως αφέψημα με λίγο μέλι και λεμόνι είτε να κάνουμε εισπνοές με ατμό. Θα μας βοηθήσει στην αποτελεσματική απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες. Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον βήχα που μπορεί να σχετίζεται σε διάφορες αιτίες όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, το κάπνισμα και παθήσεις όπως βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα και λαρυγγύτιδα.

Λίστα βοτάνων και φυτών που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του βήχα

Θυμάρι: Αποχρεπτικές, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της βρογχίτιδας, της φαρυγγίτιδας και των λοιμώξεων του λαιμού.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ): Αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα, της φαρυγγίτιδας και καταπραϋνει τον πονόλαιμο.

Ευκάλυπτος: Αποσυμφορητικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του βήχα, της φαρυγγίτιδας, της βρογχίτιδας, του άσθματος και των λοιμώξεων του λαιμού.

Γλυκόριζα: Αποχρεμπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, της φαρυγγίτιδας και του άσθματος.

Μολόχα: Έχει καταπραϋντικές και αποχρεπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και αντιμετωπίζει τον ερεθισμό του φάρυγγα.

Χαμομήλι: Αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Λεβάντα: Αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Σανταλόξυλο: Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Φτελιά: Καταπραϋντικές, αποχρεμπτικές και κατασταλτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Φασκόμηλο: Στυπικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην μείωση του πόνου από τον πονόλαιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του βήχα, του πονόλαιμου, της φαρυγγίτιδας, των λοιμώξεων του στόματος και της αμυγδαλίτιδας.

Εχινάτσια: Φυσικό αντιβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του βήχα, του άσθματος, των λοιμώξεων του λαιμού και της βρογχίτιδας.

Πιπέρι καγιέν: Αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Μέντα: Αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και απομακρύνει τις βλεννωδεις εκκρίσεις από τους πνεύμονες.

Γλυκάνισο: Αποχρεμπτικές, αντισπασμωδικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Ρίγανη: Αντιβακτηριακές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Ματζουράνα: Αντιβακτηριακές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Δεντρολίβανο: Αντιοξειδωτικές, Αντιβακτηριακές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Σκόρδο: Φυσικό αντιβιοτικό με αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και της βρογχίτιδας.

Κρεμμύδι: Αντιβακτηριακές ιδιότητες και αποτελεσματικό στον ξηρό βήχα.

Δυόσμος: Αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Φλόμος: Έχει καταπραϋντικές και αποχρεπτικές ιδιότητες. Τονώνει το λεμφικό σύστημα και βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Άρκευθος: Εισπνοές ατμού με έγχυμα αρκεύθου είναι μια άριστη θεραπεία για τον βήχα, το φλέγμα και το κρυολόγημα.

Αγγελική: Η ρίζα αγγελικής έχει αποχρεμπτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Καλεντούλα: Αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθάει στην τόνωση του λεμφικού συστήματος.

Βαλέριανα: Αντισπασμωδικές, αποχρεμπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Μαρρούβιο: Αποχρεμπτικές, αντισπασμωδικές, στυπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες.

Λοβηλία: Αποχρεμπτικές ιδιότητες και βοηθάει στην απομάκρυνη των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες. Έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων όπως του άσθματος και της χρόνιας βρογχίτιδας.

Μάραθος: Αποχρεμπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Βοηθάει στην απομάκρυνη των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες και έχει χρησιμοποιηθεί στον ξηρό βήχα, της βρογχίτιδας και του άσθματος.

Σαμπούκος: Αποσυμφορητικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία του βήχα και του πονόλαιμου.

Τριγωνέλλα: Αποχρεμπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες. Έχει χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της βλέννας ή φλέγματος και στην αντιμετώπιση του άσθματος. Αποβάλει τα τοξικά απόβλητα από το λεμφικό σύστημα όπως εκκρίσεις βλέννας.

Αγιόκλημα: Τα άνθη από το αγιόκλημα βοηθάνε στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου.

Πεύκο: Αποσυμφορητικές, αποχρεμπτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Ρόδι: Αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Άγρια κερασιά: Τα άνθη και ο φλοιός από την άγρια κερασιά έχουν καταπραϋντικές και κατασταλτικές ιδιότητες.

Κόκκινο τριφύλλι: Αποχρεμπτικές, αντισπασμωδικές, στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Λεμόνι: Στυπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Τσουκνίδα: Αντισπασμωδικές, καταπραϋντικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Μελισσόχορτο: Αντιβακτηριακές ιδιότητες και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Κυνόροδο: Αντιοξειδωτικές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Σέλινο: Αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ύσσωπος: Αποχρεμπτικές, αποσυμφορητικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αχιλλεία: Αντισπασμωδικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Τσάι του βουνού: Αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές ιδιότητες.

Κανέλα: Αντιβακτηριακές, στυπτικές και θερμαντικές ιδιότητες.

Πηγή: enter2life.gr

— Constantine

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields